Matematik

kvadratet på en toleddet størrelse anvendelse

14. november 2012 af MusicLikesPanda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!!

Jeg er blevet stillet det spørgsmål i min matematik aflevering, om hvordan man kan anvende kvadratet på en toleddet størrelse, både teoretisk og praktisk

Er der nogle der kan hjælpe mig? 

Hilsen Rita 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af hesch (Slettet)

Praktisk eksempel:

( x + b )2 = x2 + 2bx + b2

Så hvis du ser en ligning:

x2 + 6x + 9 = 0

Så kan du intuitivt se, at ligningen har en dobbltrod i x = -3, fordi:

√9 = 3   og  2*3 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af hesch (Slettet)

Prøver lige igen:

Du antager, at polynomiet x2 + 6x + 9  er kvadratet på en toleddet størrelse. Heraf:

x2 + 6x + 9 = x2 + 2bx + b2

b2 = 9    ⇒  b = 3

2bx = 2*3*x = 6x      STEMMER

altså:

x2 + 6x + 9  = ( x + 3 )( x + 3 ).    Heraf dobbeltroden i x = -3


Skriv et svar til: kvadratet på en toleddet størrelse anvendelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.