Matematik

Beregn |BC| og |B'C'|

14. november 2012 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave, der driller mig lidt.
Denne har jeg vedhæftet:
Har beregnet |BC|:
Jeg vil beregne |BC|. Det gør jeg ved at bruge Pythagoras sætning:
a2+b2= c
Jeg ved, at |AB| = 10 cm og |AC| = 6 cm
Derfor siger jeg:
102-62 = 64
Derefter tager jeg kvadratroden af 64, da det står i anden:
√64 = 8
|BC| = 8 cm
- Dog ved jeg ikke helt, hvordan jeg beregner længden |B'C'|, håber nogle vil hjælpe mig.
 

Vedhæftet fil: opgave8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af KBP1 (Slettet)

Du ved, at |AB| er 10 og |AB'| er 15, derfor må |AC'| være 9, da den ligesom hypotenusen er 1/3 større.

Da du nu ved, at hele grundlinjen er 9, kan du beregne |B'C'| ved hjælp af pythagoras: c2-b2=a2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af Kulka1 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af Kulka1 (Slettet)


Skriv et svar til: Beregn |BC| og |B'C'|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.