Matematik

tangentes ligning. DET HASTER

15. november 2012 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg har fået følgende opgave: Bestem en ligning for tangenten til grafen for funk-
tionen f(x) = sqrt(x)  i punktet P(4; f(4)). Tegn en skitse af grafen
og tangenten.
(b) Samme sprgsmal med g(x) = x^3 og P(1; g(1)). Nogen der kan hjælpe? DET HASTER


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af mathon

            
                       f '(x) = 1/(2√(x))


Svar #2
15. november 2012 af johs5 (Slettet)

er det hældningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

hvor x0 er x-koordinaten for tangentens røringspunkt med grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2012 af mathon

det er hældningen for grafen i (4,2)

som i følge #3
i røringspunktet (4,2)

   har ligningen

                           y = f '(4) · (x - 4) + 2

 


Svar #5
15. november 2012 af johs5 (Slettet)

jeg er ikke sikker på at jeg forstår det der... vi bruger denne variant: y=a(x-x0)+y0 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2012 af mathon

 

                       som er samme tangentligning
     blot noteret
                         a = f '(4) = 1/(2·√(4))       og     yo = f(xo) = f(4) = 2


Svar #7
15. november 2012 af johs5 (Slettet)

har forstået, og for g(x) = x^3 og P(1; g(1))?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2012 af mathon

    hvis du forstår ovenstående,
    har du selvtillid til at binde an med g(x)     :-)

 

    Det er en dårlig vane at tro,
    at alt, hvad man laver, er forkert
 

 


Svar #9
15. november 2012 af johs5 (Slettet)

kan det passe at jeg for denne ligning ud i den første: y=0.25x+1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2012 af mathon

 

                          y = f '(4) · (x - 4) + 2

                          y = (1/4) · (x - 4) + 2

                          y = (1/4)x +1 = 0,25x +1        er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, den er korrekt for funktionen f(x) .


Svar #12
15. november 2012 af johs5 (Slettet)

ok, maple gider bare ikke at tegne den, når jeg giver den denne kommando: Explore(plot([√x,y = 0.25x +1], x=-10..10 har du en idë om dette


Skriv et svar til: tangentes ligning. DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.