Fysik

Joules Lov

15. november 2012 af hypernova (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Kan nogen hjælpe mig med følgende?

Forklar;  Eresistor = U/ R * t, og forklar sammenhæng mellem energi og effekt.

Og forklar at det også kan skrives som  Eresistor = mvand * cvand * (T- T1).


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2012 af peter lind

Der gælder Ohms lov U/R = I Den elektriske effekt er P = U*I =U(U/R) = U2/R og der gælder at den elektriske energi så er P*t

Det andet kommer an på omstændigheder. Hvis du har en dyppekoger , der leverer varmeenergi til noget vand, der er termisk isoleret fra omgivelserne holder formlen. Højre side angiver jo hvor meget varmeeenergi, der er leveret til vandet.


Svar #2
15. november 2012 af hypernova (Slettet)

Tak for dit svar, men hvorfor kan den også skrives sådan:

Eresistor = mvand * cvand * (T2 - T1) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Højresiden er den energi, der skal tilføres for at opvarme vand med massen mvand fra temperaturen T1 til temperaturen T2 . Hvis dyppekogeren leverer den energi uden tab, vil der være lighedstegn mellem de to udtryk.


Skriv et svar til: Joules Lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.