Matematik

beregn median i en trekant

16. november 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: C-niveau

i et kordinatsystem er der opgivet en trekant, jeg ved punktene på hver vinkel, og alle vektorerne. hvordan beregner jeg medianen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

En median i en trekant går fra en vinkelspids til midten af den modstående side. Hvis man skal beregne ligningen for linien, der indeholder medianen fra punktet A til mindten af siden BC, beregner man koordinaterne til midtpunktet M af siden BC og bestemmer så ligningen for linien gennem de to punkter A og M.


Svar #2
16. november 2012 af alicedrips (Slettet)

jeg har regnet længden af M på siden BC ud, men jeg jeg har ikki kordinaterne, kun længden, og så kordinaterne for vinkel A. så jeg ved ikki rigtigt hvordan jeg forsætter 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Koordinaterne for punktet M findes som gennemsnittet af punkterne B's og C's koordinater.

OM = OB + (1/2)·BC

       = OB + (1/2)·(OC - OB)

       = (1/2)·(OB + OC)


Svar #4
16. november 2012 af alicedrips (Slettet)


Svar #5
16. november 2012 af alicedrips (Slettet)

O, er det tyngdepunktet eller hvad?


Svar #6
16. november 2012 af alicedrips (Slettet)

nååå jeg fandt ud af det :D takk for hjælpen !


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Punktet O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2012 af mathon

 

         punktet M har samme koordinater som dets stedvektor OM


Skriv et svar til: beregn median i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.