Kemi

Partikler!

17. november 2012 af Ladtpåmig (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 

Hvad sker der, når glasstangen gnides med en klud
og bliver positivt ladet?
Positive partikler flyttes fra kluden til stangen
Negative partikler flyttes fra stangen til kluden
Negative partikler fra stangen bytter plads
med posiitive partikler fra kluden
Positive partikler fra stangen bytter plads
med negative partikler fra kluden

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

under for udsætning at det er rigtigt at glasstangen bliver positivt så er det fordi den afgiver elektroner til kluden!. negativ = overskud af elektroner ,,,, positiv = underskud af elektroner.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

under for udsætning at det er rigtigt at det er rigtigt at glasstangen bliver positivt så er det fordi den afgiver elektroner til kluden!. Negativladning = overskud af elektroner ,,,, positivladning = underskud af elektroner. Det forvirer lidt men strømen i en ledning går altså modsat af hvad man ville tro ,,,, elektronerne bevæger sig fra den negative side mod den positive side under en afladning, eksempelvis hvis du kortslutter et batteri ,,, når du gnider kluden så aflader du ikke men oplader "batteriet"


Skriv et svar til: Partikler!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.