Matematik

Reducer udtryk mest muligt

17. november 2012 af Charlotte11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal som sagt reducere udtrykkende mest muligt.
Jeg læser matematik på c niveau på hhx, men det er to år siden jeg gik ud af folkeskolen, så husker ikke hvordan man gør. Har en opgave der lyder:

2 (3a -2) - 3 (2-a)

Nogen der kan forklare mig hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Du skal først gange ind i parenteserne:

2*(3a -2) - 3*(2-a)= (2*3a)+(2*(-2))+((-3)*2)+((-3)*(-a))     (Nu skal parenteserne udregnes)

(2*3a)+(2*(-2))+((-3)*2)+((-3)*(-a))=6a-4-6+3a (Nu skal du samle leddene. Dvs. dem der "ligner hinanden")

6a-4-6+3a = 6a+3a-4-6 = 9a-10

Da et tal og et tal ganget med a ikke er det samme, kan du ikke reducere yderligere. Jeg håber, du kan forstå det. Ellers må du hellere end gerne spørge :)


Svar #2
17. november 2012 af Charlotte11 (Slettet)

Forstår ærligtalt ikke særlig meget af det :( du kan ikke give et eksempel med et andet tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2012 af thenyouretoastmate (Slettet)

Metoden er at du bare skal regne på udtryket. I sådanne opgaver er det altid noget, der går ud med hinanden, så man får et kort resultat. Jeg tror det giver mening, hvis du bare regner på det :)


Skriv et svar til: Reducer udtryk mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.