Matematik

Funktion

17. november 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antallet af personbiler til privatkørsel på Frederiksberg er vist i tabellen nedenfor.

år                             1995    1996    1997    1998    1999     2000
antal personbiler 18140  18805  19548  20113  20626  21014

a) bestem ved regression på TI-89 en lineær model,  , der beskriver udviklingen i antal år efter 1995.

Giver f(x) = 566,657 * x - 1,11

b) Forklar betydningen af konstanterne  a og b.

a er antal ekstra biler pr år.

b???????

c) med hvilket antal stiger antallet af biler over 3 år iflg modellen?

f(x) = 566,657 * 3 - 1,11 = 1698,86

d) hvilket år vil antallet af personbiler iflg modellen overstige 24000.

her skal vi vel regne 24.000 = 566,657 * x - 1,11. 

Det giver x = 42,35 og dermed er det i år 2038. Men når man kigger på tallene ser der underligt ud...

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2012 af exatb

konstanten a er stigning i antal biler pr år, b er antal biler i 1995(startåret)

24000 biler nås efter ca 10 år


Svar #2
17. november 2012 af Apaas (Slettet)

Kan ikke helt fatte at -1,14 er antal biler i startåret.... ? 

 

Og hvordan regner du at det er 10 år?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din konstant -1,14 er ikke rigtig, hvis du benytter x som antal år efter 1995. Værdierne for x i tabellen er 0, 1, 2, 3, 4, 5 .


Svar #4
17. november 2012 af Apaas (Slettet)

@ andersen11 

Nej det anede mig - hvorfor giver lommeregneren mig så denne konstant når jeg laver lineær regression?

 

Så den rigtige er 582,8 * x +18140  ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg får 18251 som konstanten, når jeg laver lineær regression på tabellens data i Excel. Jeg kan umuligt gætte mig til, hvad du laver med din lommeregner.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.