Matematik

forkort udtrykkene mest muligt

19. november 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg skal forkorte udtrykkene mest muligt  ved at sætte en fælles brøkstreg 

a)    a/b-2a+b/3b

b)    2x/3y-4x-5y/6y 


Har aldrig rigtig været god til sådan noget som det her...  håber der er en der kan forklare det så jeg kan forstå det :) 


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2012 af hbhans (Slettet)

a)   Sæt på fælles brøkstreg:  fællesnævner er 3b,  man forlænger hvert led for sig, altså:

      a*2b/(3b) - 2a*3b/(3b) + b/(3b) = (a*2b - 2a*3b + b)/(3b) =  b(2a - 6a +1)/(3b) = (-4a +1)/3

b) går på samme melodi.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man må starte med at bede trådstarter om at benytte parenteser til præcist at angive, hvad der skal divideres med hvad. Måske er der tale om

a) (a/b) - (2a+b)/(3b) , og

b) 2x/(3y) - (4x-5y)/(6y)


Svar #3
19. november 2012 af cillebaek (Slettet)

Tak skal i have :) det hjalp :)


Skriv et svar til: forkort udtrykkene mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.