Matematik

Projektion af vektor på linjen gennem 2 punkter

19. november 2012 af MissVi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har et spørgsmål der lyder således:

 

Beregn projektionen af vektoren a(3/1) på linjen gennem punkterne A(2,3) og B(6,1).

 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem projektionen af vektoren a = [3 , 1] på vektoren AB .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
19. november 2012 af MissVi (Slettet)

Jeg (tror jeg) har styr på hvordan man udregner projektionen af en vektor på en vektor.. men ikke en vektor gennem 2 punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vektoren AB beregnes ud fra de to punkters koordinatsæt ved at benytte punkternes stedvektorer:

AB = AO + OB = OB - OA

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #5
19. november 2012 af MissVi (Slettet)

super, så jeg med.. Tusind tak!


Skriv et svar til: Projektion af vektor på linjen gennem 2 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.