Matematik

3. grad ligning!

30. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa
Ok har brugt enorm meget tid på denne ligning og kan ikke løse den!!!
x^3-6x-4 = 0

Er der please ikke en, der kan forklare, hvordan jeg løser denne ligning...
På forhånd tak
Hilsen C

Svar #1
30. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Gæt en rod, f.eks. x=-2, som viser sig at passe. Udfør derefter divisionen (x^3-6x-4)/(x+2) og du finder de sidste to rødder: x=-0,73 og x=2,73.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2003 af 404error (Slettet)

Gæt en rod, f.eks. vha. den rationale rodtest. For at polynomiet

x^3-6x-4,

skal have en rational rod r/s skal gælde at r går op i -4 samt s går op i 1. Dvs. mulighederne reduceres til -4,-2,1,0,1,2,4. Prøv dem igennem og du finder, at -2 er rod. Dividér nu polynomiet igennem med den lineære faktor (x+2) og bestem slutteligt rødderne i det andengradspolynomium, du får som kvotient.

Svar #3
17. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hejsa

Jeg har undersøgt i mine bøger og sådan noget - men kan ikke finde den metode som I begge beskriver. Jeg mener, at jeg aldrig har lært "polynomiets devision". Kan I please forklarer mig hvorfor det er lige netop (x+2), som man skal devidere med? I øvrigt tak for hjælpen!
Tak på forhånd
Hilsen C

Svar #4
17. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Du sætter roden ind i en faktoropløsning (x-x1)det er lig (x-(-2) = (x+2)

Svar #5
18. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvis du ikke har lært pol. div., så får du vist svært ved at løse opgaven.

Skriv et svar til: 3. grad ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.