Matematik

eksponentiel funktion

20. november 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

en der kan hjælpe med den her ?

 

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (0,10) og har en halveringskonstant T½ = 6.
a)  Bestem forskriften for funktionen.
b)  Bestem x-værdien når y = 15


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af PeterValberg

model for den eksponentielle funktion

f(x) = b·ax

a kan bestemmes som

Indsæt herefter a og det kendte punkt i modellen og bestem b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 For y = f(x) = 15 gælder:

       15 = b • ax

       15/b = ax

       log(15/b) = log(ax)

       log(15/b) = x • log(a)

       x = log(15/b) / log(a)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.