Matematik

Vektorfunktions opgave

21. november 2012 af Guardiola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lidt svært ved at gennemskue hvad det er jeg skal, og hvordan jeg skal lave den. Opgaven lyder:

"Vis at punktet P=(2,8) passeres to gange. Det vil sige, at der er to forskellige værdier for t hvor r(t)=(2,8)."

Grafen ligner nærmest en sløjfe, hvor man direkte kan se på grafen hvilket punkt der passeres to gange. Man har derudover fået angivet vektorfunktionen inden opgaven:

r(t)=[t^2-4,  t^3-6*t+8]

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af peter lind

Løs ligningen r(t) = (2, 8) som du selv foreslår. Du kan nøjes med at finde t for den ene af koordinaterne og dernæst viser at de fundne t værdier giver de rigtige værdier for den anden koordinat


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2012 af YesMe (Slettet)

r(t) = (t2 - 4 , t3 - 6t + 8) = (2 , 8)

Det betyder, at

t2 - 4 = 2, og

t3 - 6t + 8 = 8

Find "identiske" t'er.


Skriv et svar til: Vektorfunktions opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.