Matematik

Differentiering ! Help

21. november 2012 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau
Er lige gået igang med differentialregning, og har problemer med denne opgave:

Funktionen x^2 + 3

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg skal bestemme f'(4) ???

Skal jeg differentere funktionen og indsætte 4 i x plads

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Yes. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2012 af YesMe (Slettet)

Me


Svar #3
22. november 2012 af Arkimedesanton (Slettet)

Hvad nu, hvis man ud fra en graf kurve skal beregne f'(4), det kommer selvfølgelig an på hvilke punkter grafen skærer, men er der ikke en generel metode til løsning af disse type opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2012 af mathon

      tegn tangenten i (4,f(4)) og aflæs tangentens hældning

                             Δy/Δx = f '(4)
      ofte lettest
                             Δy/1 = f '(4)

 

 

   evt. måle den tegnede tangents hældningsvinkel, φ, med vandret

         f '(x) = tan(φ)


Svar #5
25. november 2012 af Arkimedesanton (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt. Skal det forstås sådan, at man laver en tangent der skærer (x,(4)) eller hvad? 

Og derefter dividerer med x-værdien? Og nu har du skrevet 1, så skal jeg bare dividere med 1? 


Skriv et svar til: Differentiering ! Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.