Matematik

Find kurvens største hældningsvinkel

21. november 2012 af mathiaswittus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kender kurvens forskrift. hvordan skal jeg finde den største hældningsvinkel? 

Jeg er kommet frem til at jeg skal finde ud af hvornår f'(x) har den højeste værdi.. men hvordan finder jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af peter lind

Find f''(x) og løs ligningen f''(x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2012 af nielsenHTX

dine tanker er rigtige, ligesom man finder maks/min ved at løse f '(x)=0 så kan man finde maks/min for f '(x) ved at løse f ''(x)=0 (husk at tjekke det nu også er et maksimum) 


Svar #3
21. november 2012 af mathiaswittus (Slettet)

Super :) tak for svaret


Svar #4
21. november 2012 af mathiaswittus (Slettet)

Hmm.. hvis jeg skal finde den maksimale hældning for:

f(x)=2.436278629*10^(-4)*x^3+6.1860685*10^(-4)*x^2-4.877325857*10^(-1)*x+8

i intervallet x∈[0,25]... 

 

Har store problemer med dette, da jeg ikke kan se et maksimum for f'(x) i intervallet x∈[0,25]

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2012 af peter lind

Hvis det er et begrænset interval er der også mulighed for at maksimum findes i enderne af intervallet.


Svar #6
21. november 2012 af mathiaswittus (Slettet)

Okay. Hvordan ser udregningen ud, rent Maple-teknisk, hvis det er noget du har forstand på?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2012 af nielsenHTX

#6

f(x):=0.0002436278629 x^3+0.0006186068500 x^2-0.4877325857 x+8

solve(diff(f(x), x, x) = 0, x) <- kommenter på det resultat !

tjek så begge ende punkter altså eval(diff(f(x), x), x = 0); eval(diff(f(x), x), x = 25).

(du kan se hvad der sker med den afledte gennem intervallet hvis du skriver;

 for n from 0 to 25 do n, eval(diff(f(x), x), x = n) end do

men er nok ikke noget i har lært)


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ses, at f '(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene opad. Parabelens toppunkt ligger i x = -0,846 , dvs uden for intervallet [0;25] . Maksimum for f '(x) antages derfor i intervallets højre endepunkt for x = 25.


Skriv et svar til: Find kurvens største hældningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.