Matematik

7-klasses matematik

21. november 2012 af Mwiii (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Sidder her med min lillesøsters matematik og vi kan ikke finde ud af at omskrive en decimal til en brøk :O

Vi har decimalerne

0,45

30%

0,05

8%


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 0,01 = 1% = 1/00 .


Svar #2
21. november 2012 af Mwiii (Slettet)

Det giver bare ikke rigtig mening i forhold til brøker. Vil det så sige at 0,05 = 5/00?


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. november 2012 af cYbErLifE (Slettet)

0.45 = 45/100 = 9/20


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

0,45  = 9/20 

30% = 3/10

0,05 = 1/20

8% = 2/25

Jeg har bare brugt en 20 del, som nævner, da det er et tal som 0,05 går op i. Med andre 0,05 (gange) 20 er 1,00 (en hel) ... 

Så 0,45 fx. = 0,05 (gange) 9 giver 0,45, og det giver derfor svaret 9/20 ...

 

Måske lidt mærkeligt forklaret, håber du forstår! :-)

 


Svar #5
21. november 2012 af Mwiii (Slettet)

Tak for hjælpen - vi fandt ud af det! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sorry, jeg mente

Benyt, at 0,01 = 1% = 1/100

i #1


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2012 af mette48 (Slettet)

2 decimaler efter kommaet betyder at det er 100 dele

0,45 = 45/100

% betyder pr 100

30% = 30pr 100 = 30/100

0,05

8%

lav selv de 2 sidste og forkort brøkerne


Skriv et svar til: 7-klasses matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.