Matematik

hvordan finder man en trekants højde

22. november 2012 af fisken91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man en trekants højde, som ikke er retvinklet...


jeg har alle graderne, og 2 af sidernes længder.

Ville være fantastisk hvis én lige kunne sige mig hvad jeg ska bruge af formel eller lign.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af PeterValberg

giv mig lge de oplysninger, du har

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

hb = c·sin(A) = a·sin(C)

og de tilsvarende formler, der fremkommer ved bogstavpermutation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af mette48 (Slettet)

Hvor store er vinklerne og hvor lange er siderne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2012 af cYbErLifE (Slettet)

Kan vi få oplysningerne om trekanten? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når man kender alle vinklerne og to af sidelængderne, findes den tredje sidelængde let ved at benytte sinusrelationerne. Højderne findes da let ved at benytte formlerne i #2 sammen med de to sæt analoge formler

ha = c·sin(B) = b·sin(C)

hb = c·sin(A) = a·sin(C)

hc = b·sin(A) = a·sin(B)


Skriv et svar til: hvordan finder man en trekants højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.