Matematik

navn

22. november 2012 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

jeg tænke på hvad kalder man: SinA = a/c for? Jeg skal nemlig bruge det til en aflevering, men ved desværre ikke hvad det hedder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af PeterValberg

Umiddelbart vil jeg kalde det for en trigonometrisk ligning for en retvinklet trekant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2012 af LTS81 (Slettet)

sinusrelation?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af PeterValberg

Nej, det er ikke en sinusrelation

sin(A) = a/c viser forholdet mellem vinkel A, kateten a og hypotenusen c i en retvinklet trekant (se figur)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
22. november 2012 af inddd (Slettet)

#3


Nej, det er ikke en sinusrelation

sin(A) = a/c viser forholdet mellem vinkel A, kateten a og hypotenusen c i en retvinklet trekant (se figur)

 

Mange tak, så det vi sige at jeg fx skal skrive:
Vinkel A findes ved at bruge den trigonomiske ligning for en retvinklet trekant ? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2012 af PeterValberg

#4
Der er flere trigonometriske ligninger, der gælder for retvinklede trekanter.
Bare lige for at nævne de tre mest anvendte:

 

Du skal nok rette din tekst til noget i stil med:

Vinkel A bestemmes ved hjælp af en trigonometrisk ligning for en retvinklet trekant.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: navn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.