Matematik

Hvordan isolerer jeg Q i denne funktion?

23. november 2012 af humseper1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal isolerer Q i denne funktion, men ved ikke hvordan. Nogen der kan hjælpe?

 

-9Q2-42Q+555=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

    For at løse andengradsligningen f(x) = ax2 + bx + c

          skal man

              finde diskriminanten : d = b2 - 4ac              hvis man ikke umiddelbart kan anvende nulreglen

        

       hvis d > 0:               

            x = (-b ± √(d)) / 2a                 to løsninger

       hvis d = 0:

           x = -b / 2a                                en løsning

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2012 af mathon

 

           -9Q2 - 42Q + 555 = 0        gør som du ville have gjort, hvis der havde stået

           -9x2 - 42x + 555 = 0

                                                  det er ikke afgørende, hvilket bogstav man anvender for den variable,
                                                  men ligningstypen er afgørende for løsningsmetoden
 


Svar #3
23. november 2012 af humseper1 (Slettet)

-9Q^2-42Q+555=0

Ser dette korrekt ud?

d= b2 - 4ac

d=42^2-4*-9*555=-21744

Q=(-(-42) ± √(21744)) / -18
               
Q=42 ± 147,59 / -18

Q=42 + 147,59 / -18 = -10,5

Q= 42 - 147,59 / -18 = 5,86

Q er derfor -10,5 eller 5,86.

 

 


Svar #4
23. november 2012 af humseper1 (Slettet)

Kan det være rigtigt at jeg ikke kan finde Q i denne funktion? Jeg får D til at blive negativ.

 

9Q^2-78Q+645=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

3#

 Facit er korrekt

#4

 d = (-78)2 - 4 • 9 • 645 = -17136 < 0

   Ingen løsninger


Skriv et svar til: Hvordan isolerer jeg Q i denne funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.