Fysik

Volt til Watt? Eller forskelle og ligheder?

24. november 2012 af kapper1764 (Slettet)

Hej alle...

Kan nogen fortælle mig, om man kan omregne volt til Watt?

 

Eller lave en sammenligning.. F.eks. Volt er jo et antal elektroner gennem et punkt i et tidsrum..

Kan man også regne på den måde med Watt?

Jeg ved godt, at det selvfølgelig ikke er på den måde man regner Watt ud, men er der nogen der kan forklare, hvordan man udregner det?

Jeg ved også godt, at det er noget med effekt i stedet for spænding, men det forstår jeg ikke ....

 

Takker på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2012 af mathon

 

      spændingsforskel måles i Joule pr Coulomb dvs er elektrisk potentiel energi pr ladning

      Den elektriske energi er derfor spændingsforskel gange ladning

                                Eel = Q·U = I·t • U = U·I·t     som er Joules Lov      

      Effekten er energi pr tid

                                P = Eel / t = (U·I·t) / t = U • I = R • I2

        


Svar #2
24. november 2012 af kapper1764 (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2012 af hesch (Slettet)

#0:   Det er Ampere, der er antallet af elektroner gennem et tværsnit pr. sek.

Volt kan sammenlignes med vandtrykket i en vandslange, og Ampere kan sammenlignes med vandvolumen pr. sek, der passerer gennem slangen.

Effekten, der skal bruges for at pumpe vand gennem vandslangen = Vandtryk * vandvolumen/sek.

På samme måde er effekten, der afgives af et batteri = Volt * Ampere.


Skriv et svar til: Volt til Watt? Eller forskelle og ligheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.