Matematik

Opgave

24. november 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en opgave, der lyder:

En stokastisk variabel X kan antage værdierne 0,1,2 og 3. Det oplyses, at P(X=1)=P(X=2)=0,25.

Det oplyses densuden, at P(X mindreellerligmed 1) = 7/12

Jeg skal bestemme P(X=0) og P(X=3)

Hvad skal jeg starte med? Jeg tænker nok, at jeg skal bruge den der formel med P inden for binomialfordeling, men ved ikke lige hvordan jeg skal starte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Udnyt, at P(X≤1) = P(X=0) + P(X=1) = 7/12, og P(X=1) er kendt.

Udnyt dernæst, at den totale sum: P(X=0) + P(X=1) +P(X=2) +P(X=3) = 1, hvor kun P(X=3) er ubekendt.

Du behøver ikke tænke på nogen specifik fordeling, som f.eks. binomialfordelingen. Det er der ikke brug for her.


Svar #2
24. november 2012 af Sinimini (Slettet)

Giver P(X=0) så 3,5/12?

Arrgg..Jeg tror ikke jeg er helt med.

Undskyld..


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2012 af lfdahl (Slettet)

P(X=0) + P(X=1) = 7/12

--> P(X=0) + 0,25 = 7/12

--> P(X=0) = 7/12 - 0,25 = 7/12 - 1/4 = 1/3 = 0,33333

 


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.