Matematik

RumGeometri angående en kasse

25. november 2012 af malmberg93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En kasse har kantlængder på 6 cm, 6cm og 3cm.
Beregn vinklen mellem to diagonaler i kassens indre. dvs fx mellem AB og CD.

http://imgur.com/x3tRd

 

Beregn desuden vinklerne mellem en indre diagonal og de tre kanter, fx. mellem BA og BF, BE og BD

Har sat kassen ind i et højredrejet koordinatsystem, derved kommer a koordinaterne til; at være (0,0,0) altså origo.

resten af mine koordinater blev således:

 

B(6,6,3); C(6,0,0); D(0,6,3); E(6,6,0); F(6,0,3)

Herefter troede jeg blot man skulle sige a*b. også sige vinklen mellem a og b.  

Men når jeg siger a*b=0*6+0*6+0*3=0   giver det som anset 0.

Det medfører når, jeg vil tage vinklen

vinklen mellem A og b=0/(√(0^2+0^2+0^2 )*√(6^2+6^2+3^2 ))=90°

Hvilket ikke kan passe, da den umuligt ikke kan være ret. Da den er skæv som set på figureren. 

Jeg ved ikke om det er fordi jeg bruger cos, eller om jeg blot er meget forvirret og gør noget helt forkert. 

Søger hjælp. :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af peter lind

Det kan ikke være rigtigt at a=0


Svar #2
25. november 2012 af malmberg93 (Slettet)

Hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

Gå dine koordinater til hjørnerne igennem igen, det du har her passer ikke sammen.

Hvis A=(0,0,0) er y-værdien til de bagerste punkter (B,D ogE) være negativ


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2012 af gedehams93 (Slettet)

Det ikke nok hjælp :(
problemet er at Vinklen mellem a og b ikke bliver korrekt.


Svar #5
25. november 2012 af malmberg93 (Slettet)

Kan der komme lidt flere detajle angående svar? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den ene diagonal beskrives ved vektoren

AB = 3·[2,2,1] ,

mens den anden diagonal beskrives ved vektoren

CD = 3·[-2,2,1]

Vinklen v mellem de to vektorer er da bestemt ved

cos(v) = (ABCD)/(|AB||CD|) = 1/(3·3) = 1/9


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2012 af gedehams93 (Slettet)

Du er en skat!
...no homo


Skriv et svar til: RumGeometri angående en kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.