Matematik

MATEMATIK HJÆLP!!!

25. november 2012 af justevascene (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har simpelthen problemer med at forstå de her sætninger:

Beregn længden af en synodisk måned i døgn.

Beregn antallet af hele døgn, der mangler  i et kalenderår, hvis året skulle bestå af 12 synodiske måneder.

En gennemsnitlig synodisk måned er 29 dage 12 timer 44 minutter og 3 sekunder.

 

Jeg tror, faktisk at disse spørgsmål er lette, men lige nu fatter jeg intet!

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn længden af 12 synodiske måneder og sammenlign det med længden af 1 år.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

1 synodisk måned er 29 dage 12 timer 44 minutter og 3 sekunder.

12 synodisk måned er (29 dage 12 timer 44 minutter og 3 sekunder)*12

omregn derefter til døgn idet 60 sekunder er 1 minut, 60 minutter er 1 time o.s.v.

Et almindeligt år er 365 døgn (3651/4 døgn)


Svar #3
25. november 2012 af justevascene (Slettet)

Hej Mette48, forstår dig ikke helt?

Vil det såå sige at jeg skal gange 12 med 29+44+12+3, eller hvordan helt?:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

nej så nemt går det ikke du skal først gange

12 gange 29 dage og

12 gange 12 timer og

12 gange 44 minutter og

12 gange 3 sekunder

derefter skal der omregnes til dage

12 *12 timer =144 trimer =144/24 dage= 6 dage

 

12*3 sekunder=36 sekunder =36/60 minutter ≈ ½minut kan smides væk


Svar #5
25. november 2012 af justevascene (Slettet)

348+2,72+6+0,6(sekunder) ?

= 357,32 dage?


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.