Matematik

LIGNING

26. november 2012 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

I forbindelse med udregning af linjestykke i en trekant har jeg formuleret følgende ligning:

tan27,2 * (y+50) = tan 37,6 * y

y er det linjestykke som jeg prøver at finde, så jeg øsnker altså at isolere y i overstående ligning. Ved bar ikke hvordan jeg gør dette. Håber på hjælp! Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af nielsenHTX

hvad mener du præcist? er det

tan(27,2) * (y+50) = tan(37,6) * y eller tan(27,2 * (y+50)) = tan(37,6 * y) eller noget helt andet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af mette48 (Slettet)

er det tan (37,6 * y) eller tan (37,6)* y=y*tan(37,6)   ?


Svar #3
26. november 2012 af Taskenr2 (Slettet)

tan(27,2) * (y+50) = tan(37,6) * y

Så er i helt sikre


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2012 af nielsenHTX

#3 så husk at tan(27,2) og tan(37,6) bare er et tal. så hvis ligignen nu var

a*(y+50)=b*y kan du så finde y?


Svar #5
26. november 2012 af Taskenr2 (Slettet)

            50*tan(27,2)

y = -------------------------

      tan(37,6) - tan(27,2)

Dette giver god mening for mig. Tror du der forventes en "step by step" ?

 


Skriv et svar til: LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.