Matematik

Skæring mellem linjer

27. november 2012 af KPV (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, 

Jeg skal løse en opgave, der lyder således:

To linjer l og m er givet ved parameterfremstillingerne

(se vedhæftet bilag)

 

Bestem skæringspunktet mellem de to linjer

 

Jeg har prøvet at løse opgaven, men får ikke det samme, der står i facitlisten.

Når jeg skriver ligningerne op får jeg:

x=-1+2t og y=2+t

x=s og y=1-s

Skriver det op som et ligningssystem:

-1+2t=s

2+t=1-s

 

Løser vha lige store koefficienters metode

 

-2+4t=2s

4+2t=2-2s

 

Her kommer problemet så, jeg får ikke to led, der er ens. Hvordan løser jeg denne opgave?

 

På forhånd - tak

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at gange med noget. Læg de to oprindelige ligninger sammen:

-1 +2t = s
2 + t = 1 - s

I+II: 1 + 3t = 1 , der giver t = 0, og dermed s = -1


Svar #2
27. november 2012 af KPV (Slettet)

Hov, havde helt glemt at vedkæfte bilag 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du havde jo givet ligningerne i #0. Det ændrer ikke på svaret i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2012 af mathon

                x = -1  + 2t
               
-2y = -4 - 2t            ligningerne adderes

       I:       x - 2y = -5

 

               x = s og y = 1 - s

               y = 1 - x

       II:     x + y = 1                 II trækkes fra I

  hvilket giver

              -3y = - 6

               y =  2                     som indsat i  x + y = 1 
  giver
               x + 2 = 1

               x = -1

         skæringspunkt
                                    S = (-1,2)


Svar #5
27. november 2012 af KPV (Slettet)

mathon, hvilke ligninger adderer du?


Svar #6
27. november 2012 af KPV (Slettet)

og hvor kommer y fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

I #4 eliminerer mathon parametrene og finder de to lininers ligninger

1:  x=-1+2t og y=2+t , gang ligningen for y med -2 og læg de to ligninger sammen.

2:  x=s og y=1-s , her er s = x, så y = 1 - x .

Find nu skæringspunktet på sædvanlig vis ved at løse ligningssystemet

x - 2y = -5

x + y = 1


Skriv et svar til: Skæring mellem linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.