Fysik

Coulombs lov

27. november 2012 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man hastigheden på et partikel vha. coulombs lov?

Jeg kender: ladning Q, ladning q, masse af partikel A, afstanden mellem de to, partikel 1s hastighed (jeg skal finde partikel 1s hastighed, når den er nået 0,6m fra partikel 2, den er på dette tidspunkt 1,2 fra).


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Tilvæksten i kinetisk energi på en partikel under indflydelse af kraften F(r) henover afstanden r findes som:

ΔE = ∫ F(r)*r dr


Svar #2
27. november 2012 af ChristianOl (Slettet)

Jeg forstår ikke helt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din opgave er ret mangelfuldt formuleret. Du taler om partikel A, partikel 1 og partikel 2. Beregn ændringen i partiklens elektriske potentielle energi ud fra Coulombs lov. Ændringen vil numerisk være lig med ændringen i dens kinetiske energi.


Svar #4
27. november 2012 af ChristianOl (Slettet)

2: en lille metalkugle med ladning Q=-3,89myC er anbragt i et isolerende stativ. En anden lille metalkugle med massen 5g og ladning q=-8,4myC bliver skudt afsted mod Q. På et tidspunkt er afstanden mellem q og Q 1,2m, og q bevæger sig med hastigheden 35m/s mod Q.

a) Bestem hastigheden af q, når den er 0,6m fra Q.

b) Hvor tæt når q på Q?


Jeg ved at jeg kan gøre brug af energibevarelse, det skrev hr. Peter Lind til mig, men jeg er ikke helt sikker på hvordan (selvom jeg troede jeg var det på daværende tidspunkt)!


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn ændringen i elektrisk potentiel energi mellem de to afstande. Da ladningerne frastøder hinanden, tages forskellen fra metalkuglens kinetiske energi.


Skriv et svar til: Coulombs lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.