Matematik

Reducer følgende udtryk mest muligt

27. november 2012 af Zuma123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer følgende udtryk mest muligt:

3a12 * b5 * a3 / a-3 b-6 = ???

Jeg har virkelig brug for hjælp. Har prøvet det flere gange men kan ikke få det til 3ab, hvilket er det rigtige svar ifølge facitliste.

Mange tak, på gensyn!!!:) 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregnereglerne

a-n = 1/an , og

an · am = an+m ,

3·a12·b5·a3 / (a-3·b-6) = 3·a12+3+3·b5+6 = 3·a18·b11

Måske har du ikke skrevet opgaven korrekt her?


Svar #2
27. november 2012 af Zuma123 (Slettet)

#1


Benyt potensregnereglerne

a-n = 1/an , og

an · am = an+m ,

3·a12·b5·a3 / (a-3·b-6) = 3·a12+3+3·b5+6 = 3·a18·b11

Måske har du ikke skrevet opgaven korrekt her

Mange tak for hjælpen:)

prøver lige på denne måde


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.