Matematik

Hjælp til opgave

27. november 2012 af migss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej igen ! :)) 

Jeg har ret svært ved den her opgave. Der er to dele i den første del brugte jeg pythagores men fik resultatet til 9.008.563 km men det kan vidst ikke passe for linjestykket er kortere end de to andre på tegningen? 

Den opgave med vinkel A kan jeg ikke finde ud af hvilke oplysninger skal jeg bruge? 

 

Vedhæftet fil: jkn.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

sin(A)= IOBI/IOAI

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vinkel A er vinkel i en retvinklet trekant, hvor man kender kateten OB og hypotenusen OA . Der gælder derfor

sin(A) = |OB| / |OA|

Afstanden |AC| kan findes ved at kombinere Pythagoras 2 gange:

|AC| = |AB| + |BC|

        = (|OA|2 - |OB|2)1/2 + (|OC|2 - |OB|2)1/2 ≈ 24,6km


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Udnyt at sin(A) = modstående katete (OB) / hypotenusen (OA).


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2012 af peter lind

Det er meget uklart hvad du har gjort ? der er flere sider, der kan beregnes ved hjælp af pytagoras. Du skal iøvrigt passe på med brug af pytagoras. Afrundningsfejl kan muligvis ødelægge resultatet. Om den gør det er afhængig af hvor nøjagtig din lommeregner regner.


Svar #5
27. november 2012 af migss (Slettet)

ahh tak nu forstår jeg ;) 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.