Matematik

Please hjælp (ligning)

27. november 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 4:
 

En linje går gennem (3,4) og har hældningen −2.
Skriv en ligning for linjen.
Beregn dens skæringspunkt med x-aksen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af lfdahl (Slettet)

liniens ligning er jo:  y(x) = ax + b

Du skal udnytte oplysningerne, idet:

a er liniens hældning (= -2)

og b bestemmes, idet du ved, at linien går gennem (3,4), d.v.s.

y(3) = 4  --> 4 = -2*3 + b --> b = 10

y(x) = -2x + 10

For hvilket x er y(x) = 0 ? Prøv selv at løse det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

y=-2x+10 fås ved at indsætte hældning og det givne punkt i linjens ligning:

y=ax+b => b=y-a*x <=> b=4-((-2)*3)=10

Skæring med x-aksen fås ved at løse ligningen y=0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af PeterValberg

Du kan indsætte a og det kendte punkt (x1,y1) i:

y = a(x - x1) + y1

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
27. november 2012 af XX88XX (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Please hjælp (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.