Matematik

WHAT ligninger

27. november 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Linjen m1 har ligningen 3x + 4y−28 = 0. Linjen m2 er parallel med m1 og går gennem punktet (4,6). Skriv en ligning op for m2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af SupermandxD (Slettet)

idet linjen m2 er parallel med m1, så har den den samme normal vektor. (3,4).

ligning for en linje:; a(x-x_0)+b(y-y_0)=0

det vil sige, at m2 har ligningen :

m2: 3*(x-4)+4*(y-6)=0 ⇔ 3x-12+4y-24=0 ⇒ 3x+4y-36=0


Skriv et svar til: WHAT ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.