Matematik

Brøkdel af rumfang

27. november 2012 af kidflux (Slettet)

Hvor stor en brøkdel af isbjergets rumfang er under vand?

Isbjerget er 17,48 m nede og er 5 m bredt * 3 m dybt* 20 m højt=300 m^3

 

Hvordan finder man en brøkdel af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af mathon

                                              9/10


Svar #2
28. november 2012 af kidflux (Slettet)

men hvordan finder man en brøkdel af rumfanget?

(9/10 er jo vejledende for isbjerge, går ud fra 17,48 ikke er præcis 9/10'dele)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2012 af mathon

                                  isens tyngde =  opdriften
                                         
V•ρis•g = Vunder•ρvand•g

                                           V•ρis = Vunder•ρvand

                                 Vunder = (ρis / ρvand) • V

                                 Vunder = (0,9 / 1) • V


                                 Vunder = (9 /10) • V


Svar #4
28. november 2012 af kidflux (Slettet)

Jeg spørger om hvordan man regner et specifikt decimaltal om til en brøkdel af et andet tal (fandt lige ud af det tror jeg nok)

jeg går ud fra man regner rumfang under vand ud og dividerer med hele rumfanget :

17,48*5*3=262,14 m^3

262,14 m^3/300 m^3 =0,87= 87/100

så 87 hundredele er vel det tætteste jeg kan komme da den ikke kan forkortes mere?

 


 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, så den søgte brøkdel af rumfanget er 17,48m/20m = 87,4%


Skriv et svar til: Brøkdel af rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.