Matematik
integration
For the following problems, indicate which integration rules on apply.
Find the following antiderivatives:
∫¦?x cos??x dx; ∫¦?2x sin??(x^2 )dx; ∫¦?x^2 e^x dx.?? ?? ?
∫¦?x cos??x dx;? ?=cos(x)+x sin(x)+c
Svar #1
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
Det ser ikke særlig godt ud med alle de spørgsmålstegn. Brug dog i det mindste 15 sekunder på at gøre det læseligt, som du skriver.
Med antiderivatives menes måsle stamfunktioner?
Man skal bestemme stamfunktionerne
1) ∫ x·cos(x) dx , 2) ∫ 2x·sin(x2) dx , 3) ∫ x2·ex dx
Til 1) og 3) benyttes partiel integration; til 2) benyttes substitution u = x2 , du = 2x dx .
Svar #3
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, det var jo derfra jeg oversatte de tre integraler. Jeg formoder, at dit spørgsmål drejer sig om Opg. 1) a.
Svar #4
28. november 2012 af Saraah91 (Slettet)
jo, men hvad med b? og c
ved ikke hvordan jeg kan for min lommeregne TI89 til at gør det for mig
Svar #5
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Der er da heller ingen grund til at bruge lommeregner til det. Det lærer du jo ikke ret meget af.
I 1) b skal man beregne de to integraler
-2∫2 (x+1)3 dx (benyt substitution u = 1+x , du = dx)
og
0∫1 ex/(1+ex) dx (benyt substitution u = 1 + ex , du = ex dx)
I 1) c skal man undersøge om de to integraler
1∫∞ x1/2 dx og 1∫∞ x-2 dx
eksisterer og i bekræftende fald beregne deres værdi.
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
