Matematik

Hjælp til funktioner:-/ !!

29. november 2012 af Deryaebruyildiz (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej folkens!
Jeg har et spørgsmål som jeg ikke kan finde ud af , håber i kan hjælpe mig .

Spørgsmålet nyder :

Et cykelhjul med dæk har en radius på 35 cm
A) hvor langt kører hjulet på 1 omgang?
B) hvor langt kører det på 2,4,10 og 20 omgange?
C) hvor mange omgange har det drejet når det har kørt 1 km?

Tak på forhånd:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af LeftManatee (Slettet)

a) udregn omkredsen på cirklen O=2*pi*radius.

Du får omkredsen i cm. Hvis nu dækket er 1,5 m i omkreds, så kører hjulet jo 1,5 m på en omgang

:) derefter er det bare at udregne resten hvordan det går op i hinanden

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2012 af bbdk (Slettet)

a)

Omkredsen af en cirkel er 2*pi*r.

Så hvis dækket har en radius på 35 cm, er omkredsen altså

2*pi*35 cm = 220 cm

 

b)

Hvis det kører 220 cm på 1 omgang, hvordan finder du så ud af hvor langt det kører på 2, 4, 10 eller 20 omgange?

 

c)

220 cm = 2,20 m og 1 km = 1000 m, så:

x omgange * 2,20 m = 1000 m

Divider med 2,20 m på begge sider af lighedstegnet, og:

x omgange = 1000 m / 2,20 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2019 af Pakipak

Jeg forstår ikke


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner:-/ !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.