Matematik

Matematik spørgsmål.. hvad skal jeg?

29. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man arbejder i længere tid i støj, kan man få høreskader. Støj måles i enheden dB.
Nedenstående tabel angiver, hvor længe man maksimalt må arbejde i støj over en bestemt
grænse.


Antal dB over grænsen              11     22
Maksimal arbejdstid i minutter 120     10
 

Den maksimale arbejdstid y minutter er med god tilnærmelse givet ved sammenhængen
y = b* a^x
 

når støjen er x dB over grænsen.

spørgsmålet er hvad a og b er? jeg skal bestemme tallene. Nogen der kan forklare mig hvad jeg skal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2012 af SuneChr

Man sætter tallene ind i forskriften

(I)  120  =  b·a11

(II)   10  =  b·a22

Ved at dividere (I) med (II) findes a.   b er derefter let at finde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2012 af peter lind


Svar #3
29. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

hmm tak, men kan ikke lige se hvordan man skal gøre det.. gider du stykke det yderligere op for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2012 af peter lind

Du kan se en direkte formel i henvisningen i #2. Hvis du vil bruge #1 så divider de 2 ligninger med hinanden.


Svar #5
02. december 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke... jeg kan ikke engang dividere de 2 ligninger med hinanden, og syntes heller ikke det er specielt nemt bare lige at finde b.. Jeg er en mongol til matematik, og det link i 2# kunne lige så godt være skrevet på arabisk..

 


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål.. hvad skal jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.