Matematik

Tangentens ligning

29. november 2012 af Line123L (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave, håber der er nogle, der kan hjælpe. På forhånd tak :-)

Givet f(x) =x-1,5.-x. Undersøg om grafen for f(x) har en tangent, der er parallel med linjen l, og bestem bekræftende fald tangentens ligning. 

a) l : y = 2,5x 
b) l : y= -x 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Linien har hældningskoefficient a = 2,5 . Løs derfor ligningen f '(x) = a = 2,5 .

b) Tilsvarende for linien, der har a = -1 .


Svar #2
29. november 2012 af Line123L (Slettet)

Hvordan løser jeg ligningen? Hvilken ligning snakker du om? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er tale om at bestemme, hvor grafen for f(x) har en hældningskoefficient lig med liniens hældningskoefficient a. Derfor løser man ligningen

f '(x) = a

hvor a er den givne linies hældningskoefficient. Differentier funktionen f(x) og løs ligningen i hvert af de to tilfælde.


Svar #4
29. november 2012 af Line123L (Slettet)

 f(x) =x-1,5.-x
Men ved ikke helt, hvordan jeg skal differentier denne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ifølge #0 er det funktionen f(x) = x-3/2 -x . Differentier hvert led ved at benytte den kendte formel

(a·xn)' = a·n·xn-1


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.