Matematik

HJÆLP! MATEMATIK

29. november 2012 af Zgonic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej peeps.

Jeg har fået stillet dette spørgsmål og jeg ikke helt sikker på hvordan den ska løses..

 

I de senere år er nye frysere blevet forbedret, så de forbruger stadig mindre el. Tabellen
viser det typiske årlige elforbrug for frysere for årene1988-2000.
År                                         1988 1990 1992 1994 1996 1998 2000
Årligt elforbrug (kWh)          635 605   573    541   512    483   454
Det oplyses, at det årlige elforbrug med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær model
f (x) = ax+b
hvor x er antal år efter 1988, og f (x) er det årlige elforbrug, målt i kWh.

(a) Bestem tallene a og b.
Hvad fortæller tallet a om udviklingen i fryseres elforbrug?

(b) Hvornår vil det typiske årlige elforbrug for frysere være 300 kWh hvis udviklingen fortsætter?


Håber i har tid til at hjælpe, Ole. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Lav lineær regression på tabellens data.

b) Løs ligningen y = 300 .


Svar #2
29. november 2012 af Zgonic (Slettet)

Jamen hvad fortæller a så om udviklingen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

a er liniens hældningskoefficient. Det er ændringen i elforbrug pr år.


Svar #4
29. november 2012 af Zgonic (Slettet)

Okay, men forstår ikke lige ligningen med

y = 300, altså i 1988 var den 635 kWh. Så må det jo være et årstal, som er MINDRE end 1988. ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at se på grafen. Hvad er fortegnet for a? Man skal undersøge, hvornår y = 300 , hvis tendensen fortsætter. man løser derfor ligningen y = 300 , dvs ligningen

ax + b = 300 .


Skriv et svar til: HJÆLP! MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.