Matematik

2. gradsligninger + omskrivning

22. september 2005 af Humblebee (Slettet)
Jeg er selvstuderende og er nået til kapitlet om 2. gradsligninger. Herfra skal jeg lave ca. 10 opgaver til imorgen. Meen..dårlig bog..ikke et eneste ordentligt eksempel. Kender nogen her en god webside som kunne supplere lærebogen?
En med gode EKSEMPLER på løsninger af følgende TYPER..

(x-7)²+(x+7)(x-7)
(2a+b)²-(a+2b)²
3X²+4x+1=0
4x²+x=7x²-8

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2005 af valentine (Slettet)

øhh hvorfor er du selvstuderende?

Svar #2
22. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Jeg arbejder og mangler derfor tid.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2005 af valentine (Slettet)

hvorfor koncentrerer du dig ikke om gym, bagefter kan du så tjene alle de penge du vil??


Svar #4
22. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Er færdig med HF..mangler mat på B-niveau for at komme videre.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2005 af frodo (Slettet)

#1,3: Det er jo sagen irrelevant. Nu e den beslutning jo ligesom truffet.

#0:

Det er nok mest overskueligt, hvis du skriver parenteserne ud iflg. kvadratsætningerne, fx:

(x-7)^2= x^2+7^2-2*x*7=x^2-14x+49

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2005 af valentine (Slettet)

nååå okay. Er bare nysgerrig :))

Svar #7
22. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Min tanke er:

(a-b)²=a²+b²-2ab
Dvs. jeg forkorter først (x-7)² til x²+7²-2•x•7

Som herefter forkortes

x²-14x+49
Men jeg mangler vel stadig

+(x+7)(x-7)??



Svar #8
22. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Som i mine øjne forkortes til

x²-49..

men mine øjne ser heller ikke altid helt rigtig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2005 af frodo (Slettet)

ja det mangler du. Det skal også forkortes. Og derefter kan du forkorte hele udtrykket.

resultatet af det hele bliver i første omgang:

2x^2-14x

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2005 af frodo (Slettet)

#8: korrekt

Svar #11
22. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Det vil sige at det er generelt smart at splitte udtrykkene op, og tage dem en for en?
Som f.eks.

(x-7)²
og der efter
+(x+7)(x-7)

Og i næste opgave

(2a+b)²
og der efter
-(a+2b)²

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2005 af frodo (Slettet)

jaa det kan man sige. Men er ikke sikker på hvad du mener.
næste gennemregnet, som jeg ville gøre:

(2a+b)^2-(a+2b)^2=(2a)^2+b^2+4ab-(a^2+(2b)^2+4ab)=4a^2+b^2+4ab-a^2-4b^2-4ab=
3a^2-3b^2

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Hvis man er dovent (læs: lidt smart) anlagt, konstaterer man, at

(x-7)^2 + (x+7)(x-7) =
(x-7)[(x-7)+(x+7)] =

(fortsæt selv).

Så behøver man reelt ikke kvadratsætningerne.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. september 2005 af Epsilon (Slettet)

I den anden opgave kan kvadratsætningerne derimod med fordel anvendes; nærmere bestemt

x^2 - y^2 = (x+y)(x-y)

med x = 2a + b, y = a + 2b.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2005 af zepz (Slettet)

http://laerer.aarhusakademi.dk/AASoe/traening%20paa%20nettet.htm

I 1.g fik vi engang en anden side hvor der var en masse formler og stykker der kunne trænes på(kan desværre bare ikke finde det igen), men i linket oven over ligger der vidst os lidt træning.

Svar #16
22. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Jeg nejer og takker for hjælpen indtil nu..
Nu vil jeg sætte mig og se hvor langt jeg kan komme med resten af opgaverne. :O)

Skriv et svar til: 2. gradsligninger + omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.