Fysik

Haster!! Fysik formel: v(t)=-Aωsin(ωt)

02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Hej allesammen!

Har problemer med at sætte tallene ind i denne formel: v(t)=-Aωsin(ωt), hvad står de for?

 

tak på forhånd!


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. december 2012 af mathon

 

                 y = A·cos(ωt+φo)

hvor
       y er udsvinget
       A er amplituden
       ω = (2π/T) er vinkelhastigheden/cykliske frekvens      ( T er svingningstiden )
       φo er begyndelsesfasen   (t=0)
       t er tiden

 

                 v = dy/dt = -A•sin(ωt+φo)ω = -ω•A•sin(ωt+φo)
som med
                 φo = 0
giver

                 v = dy/dt = -ω•A•sin(ωt)
                
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. december 2012 af grænseværdi (Slettet)

f(t) = A • sin(ω • t +φ), A ≠ 0

f(t) er udsvinget

A er amplituden

Perioden er T = 2π/ω , dvs. jo større ω er, jo mindre er perioden

Ændring af φ
betyder en vandretning forskydning af grafen.
Hvis
                         φ < 0:
Forskydes til højre
Hvis
                          φ > 0:
Forskydes til venstre

 

f '(t) = v = -A • ω • sin(ω • t + φ)

  for  φ = 0

f '(t) = v = - A • ω • sin(ω • t)


Svar #3
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Tak Mathon!

Med mine oplysninger:

Ude på havet havde tsunamien en amplitude på højest 30 cm. Hvad er den maksimale hastighed v og acceleration a i lodret retning, som et 12 m langt skib der ligger og flyder på vandet vil få som følge af tsunamiens passage. Vil besætningen på skibet mærke tsunamien passere?

Hvad bliver de så? ω og t?

ω er vinkelhastigheden/cykliske frekvens

φo er begyndelsesfasen   (t=0)
t er tiden

 


Svar #4
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Vedhæftet fil:Fysik.docx

Svar #5
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Fysik vedhæftning.

Vedhæftet fil:Fysik.docx

Brugbart svar (2)

Svar #6
02. december 2012 af mathon

                 Amax = 0,15 m

                 vmax =|  -ω•(0,15 m)•1 | = (2π)•(0,15 m) • f

                 a = dv/dt = -ω•A•cos(ωt)•ω = -ω2•A•cos(ωt) = -ω2• y

                 amax = | -ω2• (0,15 m) | = (4π2) • (0,15 m) • f 2

 

    da
                                ω = 2π•f


Svar #7
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Mathon tak! Men er stadig ikke med. Hvorfra får du 0,15 m?


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. december 2012 af mathon

                 15 cm = 0,15 m

                 amax = | 2• ymax | = ω2 • (0,15 m) = (2π•f)2• (0,15 m) = 4π2 • (0,15 m) • f2


Svar #9
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Mathon tak. Men hvorfor 15 cm? Da det er 30 cm? Jeg forstår det ikke.. 


Brugbart svar (3)

Svar #10
02. december 2012 af mathon

SORRY!
jeg har læst for hastigt

 

                 30 cm = 0,30 m

                 amax = | 2• ymax | = ω2 • (0,30 m) = (2π•f)2• (0,30 m) = (1,20 m)•π2 • f2

 


Svar #11
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Tusind tak Mathon!!!!!

Frekvensen f er vel fra a) ?

 


Svar #12
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

v(t)=-Aωsin(ωt) 

og hvad er t så?


Svar #13
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #14
02. december 2012 af mathon

@#11
              frekvensen har du i dit bilag selv opgivet
      til
                    

                   frekvens f = 7,2·10-4 Hz
      hvoraf
                 vmax = (0,60 m)π • (7,2·10-4 s-1) = 0,000432•π m/s = 1,357·10-3 m/s

                 amax = (1,20 m)•π2 • (7,2·10-4 s-1)2 = 6,14·10-6 m/s2


Brugbart svar (2)

Svar #15
02. december 2012 af mathon

@#12

         t er tiden målt i sekunder


Svar #16
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Mathon hvad er t? Du tager heller ikke sin af (ωt):

v(t)=-Aωsin(ωt)


Svar #17
02. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Tusind tak Mathon!!!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #18
02. december 2012 af mathon

efter henvendelse

           en lodret bølgeacceleration af størrelsen 6,14 µm/s2 på et 12 m langt, tonstungt skib
           vil kun observees med yderst fintfølende apparatur


Brugbart svar (1)

Svar #19
02. december 2012 af mathon

 

    observees   --->   observeres


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. december 2013 af shafaifer (Slettet)

t er bølgens totale udstrækning på x-aksen, som er: 46200 s, da bølgen varer fra 04:50-18:00


Skriv et svar til: Haster!! Fysik formel: v(t)=-Aωsin(ωt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.