Matematik

Eksponentiel matematik

02. december 2012 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udviklingen i antallet af Alexanderparakitter i London kan for perioden 2000-2010
med god tilnærmelse beskrives ved en eksponentiel model. y=b*a^x

År        2000     2005
Antal   3280    10 000

x er antal år efter 2000 og y er antallet af parakitter.

a=bestem tallene b og a.

nogen der kan hjælpe? og gerne med at stykke det op så jeg kan forstå det :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2012 af sashii

 http://regneregler.dk/eksponentiel_funktion.jsp

brug formlerne til højre for at bestemme a og b


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2012 af Snick (Slettet)

Hej opretter

Er sikker på at følgende link kan give dig en rigtig god introduktion til opgaveregning med eksponentielle funktioner

http://www.youtube.com/watch?v=5-gZlvB5t6o

Mvh Snick


Svar #3
02. december 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke :/ hun taler om kordinat sæt.. er kordinat sætter 2000.3280 og 2005.10000?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2012 af mathon

                                             x              0            5
                                             y          3.280    10.000

 

da
     
x er antal år efter 2000
 

                     y2/y1 = aΔx

                     10.000 / 3.280 = a5

                      a = (10.000 / 3.280)0,2

 
                            
y = 3.280·ax
 

                  
                    


Svar #5
02. december 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

Så fes den ind :) takker


Skriv et svar til: Eksponentiel matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.