Matematik

lineære ligning med to ubekendte

02. december 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg søger hjælp til løsning af følgende opgave

Line skal købe 30 stykker frugt til sin klasse. Appelsiner koster 4 kr. og bananer 3 kr.

Hun må købe for 100,- kr. og hun vil gerne have flest mulige appelsiner

1. omskriv ligning x + y = 30 og ligning 3x + 4y = 100 til linære funktioner

2. Lav x-y- tabeller

3. Hvor mange appelsiner og bananer kan Line købe?

Hvordan løser jeg denne opgave?

Mange tak til den eller de der vil hjælpe mig.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af mathon

 

1. omskriv ligning x + y = 30 og ligning 3x + 4y = 100 til linære funktioner

                          y = -x + 30              y = -(3/4)x + 25


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af peter lind

1. Isoler y i ligningern

2. Beregn y for nogle passende værdier af x for eks, for x =0, x= 5, x = 10 o.s.v. Det er muligt at forskellen mellem x værdierne skal være en anden

3. se på tabellerne

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemet har kun een løsning, så opgavens ønske "og hun vil gerne have flest mulige appelsiner" er sådan set irrelevant for opgaven.

I 10. klasse har man vel lært at løse 2 ligninger med 2 ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2012 af mathon

 

                       

          

                                  x            y        
                                  0           25     flest mulige appelssiner  
                                  8           22     flest appelssiner   
                                 11          19     flest appelssiner
                               

                            

                                 

 

                       
              


Skriv et svar til: lineære ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.