Matematik

Ligningen for tangenten med given hældning

02. december 2012 af xXjaneXx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens:)

Håber virkelig der er en der kan hjælpe mig!: 

Angiv en ligning for den tangent til funktionen f(x)=2x^2+3x, der har hældningen 11

Nogle der kan hjælpe??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af mathon

   
    tangentens hældning i
    røringspunktet er
                                  f '(xo) = 4xo + 3 = 11
 
   
                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af nielsenHTX

løs f '(x)=11 det giver dig x-værdien for punktet og brug så tangentligningen altså

y=f '(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
02. december 2012 af xXjaneXx (Slettet)

Hvordan løser jeg f'(x)=11? og hvad er X0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

x0 er røringspunktets x-koordinat. Løs ligningen i #1.


Svar #5
02. december 2012 af xXjaneXx (Slettet)

jeg forstår det altså ikke, er der en der kan hjælpe mig med det, arberjder med det i maple. Måske det hjælper? Ville blive så glad, hvis der evt var en der kunne løse det i maple og sende det til mig?


Svar #6
02. december 2012 af xXjaneXx (Slettet)

hjælp!!:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2012 af mathon

   beregn først
                        f '(x)


Skriv et svar til: Ligningen for tangenten med given hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.