Matematik

Hjælp med ligning

03. december 2012 af d0x (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogen hjælpe med disse ligninger :)?

 

(1) 4*1,08^x=67
(2) 0.1*x^4,6=40


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Isoler faktoren 1,08x og tag så log() på hver side.

2) Isoler faktoren x4,6 og tag så den 4,6-te rod på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2012 af 123434 (Slettet)

4*1,08^x=67

4,32^x=67

log(67)/log(4,32)=2,873519286 (Man vil nok ikke tage så mange decimaler med)

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. 4·1,08x er ikke lig med (4·1,08)x . Følg i stedet fremgangsmåden i #1:

4·1,08x = 67

1,08x = 67/4

x = log(67/4) / log(1,08)


Skriv et svar til: Hjælp med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.