Matematik

HJÆLP! MATEMATIK

03. december 2012 af Zgonic (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey fokes..

Jeg sidder med en opgave, angående trigonometri. 

Opgaven ser således ud:

En trekant, ABC, hvor vinkel C er retvinklet (90grader), vinkel B er 34grader og lille a er 5,0 cm. 

Bestem lille b. 

Bestem arealet af trekanten

 

Altså kender jeg 2 vinkler og en katete, men jeg kender ikke hypotenusen c eller vinkel A. 

Håber i forstår opgaven, kan godt forstå hvis man bliver lidt forvirret.. Håber i kan være til nytte :)

Ole

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når man kender to vinkler i en trekant, kender man også den tredje vinkel, da vinkelsummen er kendt.

Man kan benytte formlen for tan(B) = b/a til at bestemme b, da man kender B og a . Trekantens areal er

T = (1/2)·a·b

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2012 af Copyfokking

Du kan beregne vinkel A: 180 - 34 - 90

Og derefter sige:  b = a / tan A 

 

Arealet beregnes således: T = (0,5)*a * b

 

Håber du kunne bruge det :P


Skriv et svar til: HJÆLP! MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.