Matematik

Bevis for binets formel

04. december 2012 af Cirkeline1994 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen!

Jeg er i gang med at bevise Binets formel, men er stødt på en omskrivning jeg ikke forstår.

Jeg benytter mig af dette bevis: http://mathforum.org/library/drmath/view/52717.html

 

Det jeg ikke forstår er følgende omskrivning:

F(k+1) = (a^k+a^[k-1]-b^k-b^[k-1])/(a-b),

          = (a^[k-1]*[a+1]-b^[k-1]*[b+1])/(a-b).

 

Hvordan bliver a^k+a^[k-1] til a^[k-1]*[a+1]?

 

Håber der er nogle der kan hjælpe, da det er rimelig vigtigt for min opgave. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af peter lind

ak+ak-1 = a*ak-1+ak-1 = (a+1)*ak-1


Skriv et svar til: Bevis for binets formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.