Matematik

Matematik - hjælp

04. december 2012 af Dising (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey,

Jeg har siddet med en opgave i et stykke tid, som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal få taget hul på.

 

Bestem hældningen til den nedenstående kurve i det anførte punkt.

x2+x*y+y2-7=0,     (2,1)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2012 af peter lind

Det nemmeste er at foretage en implicit differentiation  af ligningen og derefter indsætte det givne værdier. Det giver en ligning til bestemmelse af y'(2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kurven beskrives i en omegn af punktet (2,1) ved en implicit givet funktion y(x) , der opfylder ligningen. Differentier ligningen

x2 + x·y(x) + y(x)2 -7 = 0

med hensyn til x, hvorved man finder en ligning for y'(x) udtrykt ved x og y . Indsæt de kendte værdier for (x,y) = (2,1) og beregn y'(x) for kurven i dette punkt.


Svar #3
04. december 2012 af Dising (Slettet)

Jeg takker så inderligt 

 


Skriv et svar til: Matematik - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.