Matematik

Matematik - hjælp

05. december 2012 af Dising (Slettet)

Hey

hvordan ville i differentier følgende funktioner så fremgangsmetoden fremgår klart. Dvs. uden brug af CAS

 

 

 

se link

Vedhæftet fil: Capture.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte reglen for differentiation af et produkt.

Desuden skal man benytte en omskrivning af funktionen log(x) og funktionen 5x .


Svar #2
05. december 2012 af Dising (Slettet)

Kun du uddybe det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionerne er

f1(x) = ex·ln(x) + ex/x = ex·(ln(x) + 1/x)

f2(x) = ln(x)·log(x) = ln(x) · ln(x)/ln(10)

f3(x) = 3 · 5x = 3 · ex·ln(5)

Benyt differentiationsreglen for et produkt af to funktioner

(f(x)·g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)


Skriv et svar til: Matematik - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.