Matematik

Differentiering

05. december 2012 af AnnikaGL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået til opgave at finde monotoni forholdene i følgende differention:

F(x)= ln(x+2)+x^2

Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan man skal genneskue hvordan man kan differentiere den eller om de er en sammensat funktion der skal differentieres.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

ln(x+2) er en sammensat funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

f(x) = ln(x+2) + x2  , og husk hvad #1 sagde

monotoni

f '(x)  benyttes til at beregne ekstremumspunkter (minimum eller maksimum)

                Disse opfylder f '(x) = 0.

Herudfra fastlægges monotoniintervalerne. Fortegnsvariationen for f '(x) i disse intervaller fastlægger monotonien for f(x).

Hvis  f '(x) > 0 ∀x ∈ I, er f voksende i I.

Hvis  f '(x) < 0 ∀x ∈ I, er f aftagende i I.

Hvis  f '(x) = 0 ∀x ∈ I, er f konstant i I.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.