Matematik

to ligninger med to ubekendte

06. december 2012 af jayce (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har disse to ligninger:

 

e^x * cos(y)=0

-sin(y) * e^x=0

 

Men jeg har store problemer med at løse dem. Kan nogle hjælpe mig??


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af mathon

 

        ex cos(y) = 0         hvor ex>0   så eneste mulighed er

                                           cos(y) = 0

                                           y = (π/2) + p·π     p∈Z

 

        -sin(y)  • ex = 0        hvor ex>0   så eneste mulighed er

                                          -sin(y) = 0

                                          y = p·π     p∈Z


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2012 af hesch (Slettet)

e^x * cos(y)=0

-sin(y) * e^x=0

ex * cos(y) = ex * ( -sin(y) )  ⇒

cos(y) = -sin(y) ⇒

y = 3/4*π + p*π

Det er vist ikke helt rigtigt, men alligevel.  :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2012 af hesch (Slettet)

#2:  Ny løsning:

x =  - ∞

y ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er vel tale om to forskellige ligninger, som skal løses hver for sig, se #1.

Der er ingen løsning, hvis det løses som et ligningssystem, for ex er altid > 0 , og sin(y) og cos(y) kan ikke begge være lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2012 af hesch (Slettet)

#4:  Jeg indså, at #2 var forkert, og rettede den til #3.

e-∞   er vel lig med 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er mere korrekt at sige, at ex → 0 for x → -∞ . Ligningen ex = 0 har ingen reelle løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2012 af hesch (Slettet)

#6:  Alt, iflg. min overbevisning, opløser sig i kvanteteori, når ex → 0.  Jeg er praktiker, og her er disse " manglende" reelle løsninger ikke til noge brug.

Hvem har oplevet en tidskvant eller længdekvant, med mindre man roder rundt i et sort hul ?  Nogen gange må man have til til at virke i praksis.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad har det dog med opgaven at gøre? Det drejer sig om at løse to forskellige ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2012 af hesch (Slettet)

#8:  Praktisk drejer det sig om at vedtage, at e- = 0, og det er så løsningen.  Hvis vi skal gå dybere ind i limes-funktioner kommer vi ikke videre, rent praktisk, uden at vi løber ind i kvanteteori.

Dette ikke ment som en hån mod matematik, men snarere en konstatering af at vi ikke fysisk kan erkende/måle resultater med større nøjagtighed end 10-43,  (  ≈ kvanteteorigrænsen ).

Det var så min mening, uden at kunne bevise den.


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.