Matematik

Tangent til ligning.

06. december 2012 af christianneergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved
f (x)= x3−3x2−9x+6 .

 

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f (2)) .


b) Benyt f ′(x) til at argumentere for grafens forløb.

 

Kunne nogle hjælpe mig her ! jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

a)

 f '(x) = ..

 f '(2) = ..

 f(2) = ..

  y = f(2) + f '(2)(x-2)

b)

f '(x)  benyttes til at beregne ekstremumspunkter (minimum eller maksimum)

                Disse opfylder f '(x) = 0.

Herudfra fastlægges monotoniintervalerne. Fortegnsvariationen for f '(x) i disse intervaller fastlægger monotonien for f(x).

Hvis  f '(x) > 0 ∀x ∈ I, er f voksende i I.

Hvis  f '(x) < 0 ∀x ∈ I, er f aftagende i I.

Hvis  f '(x) = 0 ∀x ∈ I, er f konstant i I.

 


Svar #2
06. december 2012 af christianneergaard (Slettet)

Hvad står det omvendte A for? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

#2

for alle


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2012 af SuneChr

# 2   se   for alle


Skriv et svar til: Tangent til ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.