Matematik

Hjælp til Ligning

06. december 2012 af odden (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

 

Jeg vil meget gerne have hjælp til disse 2 ligninger:

x+x+7 = x+x+x-15

og

1,2x = 0,48

 

Jeg håber i kan og vil hjælpe! :-)

 

På forhånd tak for hjælpen.

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

 x + x + 7 = x + x + x - 15

Træk 2x fra på begge sider, læg 15 til på begge sider

 

1,2 • x = 0,48

divider med 1,2 på begge sider

 


Svar #2
06. december 2012 af odden (Slettet)

Tak, men kan du skrive den første i fuld længde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

    x + x + 7 = x + x + x - 15  kan skrives som 2x + 7 = 3x - 15

             2x + 7 = 3x - 15     Træk 2x fra på begge sider

              7 = 3x - 2x - 15

              7 = x - 15              Læg 15 til på begge sider

              x = 7 + 15

              x = 22

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

x + x + 7 = x + x + x - 15

7 = x - 15

15 + 7 = x

x = 22


Svar #5
06. december 2012 af odden (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.